Dež Od: 25-11-2017 07:00 Do: 26-11-2017 07:59 Opozorilo za: Dež Stopnja: Rumena info button

Možne so izdatnejše padavine. Količina padavin : od 50 do 85 mm/24h. Vodotoki lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Možni so zemeljski plazovi. Iz nižjih prostorov in kleti umaknite hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Izklopite elektriko, plin in vodovod. Ne skušajte prečkati vodnega toka. Bodite previdni pri uživanju hrane in vode. Spremljajte trend vodostaja in meteorološka ter hidrološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.

Nevihte Od: 25-11-2017 15:00 Do: 23:59 Opozorilo za: Nevihte Stopnja: Rumena info button

Možne so krajevne nevihte. Lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo.

Veter Od: 25-11-2017 12:00 Do: 21:59 Opozorilo za: Veter Stopnja: Rumena info button

Maksimalna hitrost vetra : od 70 do 85 km/h. Veter maje drevesa in lahko že lomi veje. Ovira cestni promet določenih kategorij in lahko že nekoliko otežuje gibanje. Morje je zmerno vzvalovano (3). Vrata in okna naj bodo zaprta. Na prostem se ne zadržujte na potencialno nevarnih mestih. Priporočamo dodatno previdnost v prometu. Priporočamo previdnost na morju.

Prehodi umetnih satelitov (v nadaljevanju satelitov) - pot in vidnost satelitov

International Space Station/Mednarodna vesoljska postaja Vidnost satelitaESV Ground Trace
Sledenje satelitov omogoča: Heavens-Above.com
Časovna tabela vseh vidnih prehodov satelitov za vašo lokacijo.

Opombe k spremljanju satelitov:
Za najboljšo vidnost satelita, izberi iz časovne tabele prehod satelita z magnitudo manjšo od 6.0. (Časovna tabela vidnosti je po srednjeevropskem času.)
Najboljša vidnost je, ko je satelit v Zemljini polsenci (penumbri); na karti, bela polna črta v nočnem času.
Prekinjena črta, kaže pot satelita, ko le-ta ni viden, je v Zemljini najtemnejši senci (umbri).
Objekti v orbiti morajo vzdrževati hitrost najmanj 28500 km⁄h (17,500mph), zato sateliti prečkajo nebo opazno drugače kot letala.
Pojav bliskanja umetnega satelita se pojavi zaradi vrtenja satelita okoli svoje osi, oz. zaradi ogromnih sončnih celic, ki odbijajo svetlobo.
Bolj ekscentrični objekti imajo bolj podolgovato orbito.


Skripta z dovoljenjem: Lee from MadALwx.