Dež Od: 25-11-2017 07:00 Do: 26-11-2017 07:59 Opozorilo za: Dež Stopnja: Rumena info button

Možne so izdatnejše padavine. Količina padavin : od 50 do 85 mm/24h. Vodotoki lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Možni so zemeljski plazovi. Iz nižjih prostorov in kleti umaknite hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Izklopite elektriko, plin in vodovod. Ne skušajte prečkati vodnega toka. Bodite previdni pri uživanju hrane in vode. Spremljajte trend vodostaja in meteorološka ter hidrološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.

Nevihte Od: 25-11-2017 15:00 Do: 23:59 Opozorilo za: Nevihte Stopnja: Rumena info button

Možne so krajevne nevihte. Lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo.

Veter Od: 25-11-2017 12:00 Do: 21:59 Opozorilo za: Veter Stopnja: Rumena info button

Maksimalna hitrost vetra : od 70 do 85 km/h. Veter maje drevesa in lahko že lomi veje. Ovira cestni promet določenih kategorij in lahko že nekoliko otežuje gibanje. Morje je zmerno vzvalovano (3). Vrata in okna naj bodo zaprta. Na prostem se ne zadržujte na potencialno nevarnih mestih. Priporočamo dodatno previdnost v prometu. Priporočamo previdnost na morju.

Sledenje plovil

AIS (Avtomatski sistem za identifikacijo plovil) je bil prvotno zasnovan kot orodje za preprečevanje trčenja plovili, ter kot pomoč luškim operaterjem za boljšo kontrolo nad obalnim prometom.

AIS oddaja unikatno identifikacijo plovila, pozicijo (dobljeno prek GPS-a), smer in hitrost plovila. Vse te javno dostopne podatke (public domain), AIS oddaja na dveh VHF kanalih.

Uporaba AIS je od leta 2004 obvezna na vsakem tovornem plovilu nad nosilnostjo 300 bruto registrskih ton.

Sledenje plovil na karti je v realnem času. Premikajoča plovila so prikazana z ikono v obliki ladje v smeri vožnje. Kvadratki označujejo sidrana plovila. Vrsto plovila nakazuje barva ikone.

Za najboljši prikaz strani je priporočljiva uporaba brskalnikov Firefox, Opera in Chrome.