Veter Od: 18-02-2018 23:00 Do: 19-02-2018 11:59 Opozorilo za: Veter Stopnja: Oranžna info button

Maksimalna hitrost vetra : od 100 do 120 km/h. Veter lomi veje in lahko podira posamezna drevesa, odkriva strehe. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo. Oviran je cestni, lahko tudi pomorski promet. Gibanje na prostem je zelo oteženo in nevarno. Morje je zmerno vzvalovano do vzvalovano (3-4). Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Ne vključujte se v promet, če ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih. Ostanite na kopnem. Spremljajte meteorološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.

Sledenje plovil

AIS (Avtomatski sistem za identifikacijo plovil) je bil prvotno zasnovan kot orodje za preprečevanje trčenja plovili, ter kot pomoč luškim operaterjem za boljšo kontrolo nad obalnim prometom.

AIS oddaja unikatno identifikacijo plovila, pozicijo (dobljeno prek GPS-a), smer in hitrost plovila. Vse te javno dostopne podatke (public domain), AIS oddaja na dveh VHF kanalih.

Uporaba AIS je od leta 2004 obvezna na vsakem tovornem plovilu nad nosilnostjo 300 bruto registrskih ton.

Sledenje plovil na karti je v realnem času. Premikajoča plovila so prikazana z ikono v obliki ladje v smeri vožnje. Kvadratki označujejo sidrana plovila. Vrsto plovila nakazuje barva ikone.

Za najboljši prikaz strani je priporočljiva uporaba brskalnikov Firefox, Opera in Chrome.