Dež Od: 25-11-2017 07:00 Do: 26-11-2017 07:59 Opozorilo za: Dež Stopnja: Rumena info button

Možne so izdatnejše padavine. Količina padavin : od 50 do 85 mm/24h. Vodotoki lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Možni so zemeljski plazovi. Iz nižjih prostorov in kleti umaknite hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Izklopite elektriko, plin in vodovod. Ne skušajte prečkati vodnega toka. Bodite previdni pri uživanju hrane in vode. Spremljajte trend vodostaja in meteorološka ter hidrološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.

Nevihte Od: 25-11-2017 15:00 Do: 23:59 Opozorilo za: Nevihte Stopnja: Rumena info button

Možne so krajevne nevihte. Lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo.

Veter Od: 25-11-2017 12:00 Do: 21:59 Opozorilo za: Veter Stopnja: Rumena info button

Maksimalna hitrost vetra : od 70 do 85 km/h. Veter maje drevesa in lahko že lomi veje. Ovira cestni promet določenih kategorij in lahko že nekoliko otežuje gibanje. Morje je zmerno vzvalovano (3). Vrata in okna naj bodo zaprta. Na prostem se ne zadržujte na potencialno nevarnih mestih. Priporočamo dodatno previdnost v prometu. Priporočamo previdnost na morju.

Podatki o vremenski postaji

Tip vremenske postaje je WS-2355. Postaja zajema vremenske podatke vsakih 8 sekund. Podatki na spletni strani se osvežujejo vsakih 5 minut. Podatki "V živo" se prikazujejo na 5 sekund. Podatki na tej strani so zajeti in obdelani s programom Cumulus. Vremenska postaja je opremljena z anemometrom, ogrevanim dežemerjem in aktivnim (prezračevanim) merilnikom vlage in temperature. Merilniki so postavljeni na optimalnih lokacijah za dosego najboljših rezultatov.

O lokaciji

Vas Okroglo leži na severnem delu Banjške planote, v občini Kanal. Nadmorska višina je cca. 770m. Za krajino so značilna kraška polja, travniki, zaraščena kraška gmajna, suhe doline z vrtačami...

O strani

Ta stran zasnovana na predlogi CarterLake.org, pretvorbo v PHP je prispeval Saratoga-Weather.org.
Posebna zahvala gre Kevinu Reedu s TNET Weather-a za njegovo delo na originalnih Carterlake predlogah, in zasnovi skupne PHP postavitve.
Hvala tudi Mikeu Challisu z Long Beach WA za oblike, za izdelavo rože vetrov, izbiro izgleda strani, ter pomoč pri CSS oblikovanju.
Prav tako gre posebna zahvala Kenu Trueu s Saratoga-Weather.org za AJAX prikaz vremenskih razmer, nadzorno ploščo in integracijo s TNET Weather skupno PHP zasnovo za to stran.

Hvala Marku Vremenska postaja Okroglo za slovenski prevod.

Izvirna predloga je osnovana na Designs by Haran.

Skripta višine oblakov je delo Bashewa Weather.

Predloga ustreza XHTML 1.0. Preveri XHTML in CSS ustreznost te strani.