Nevihte Od: 21-07-2018 10:00 Do: 22:59 Opozorilo za: Nevihte Stopnja: Oranžna info button

Možne so močnejše krajevne nevihte. Lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare. Počakajte na varnem mestu v zgradbi, na prostem poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren! Ne zadržujte se v bližini hudourniških vodotokov. Ne parkirajte pod drevesi. Na morju poiščite najbližji varen pristan.

Weather station for Cumulus za Android mobilne telefone

Weather station for Cumulus, je aplikacija za mobilne telefone z Android operacijskim sistemom. Aplikacijo, si prek Google play naložite na vaš telefon.
Za prikaz vremenskih podatkov, z vremenske postaje Okroglo, je potrebno v nastavitvah (URL settings) vpisati "http://www.okroglovreme.com/realtime.xml" (brez narekovajev). Ker vremenska postaja Okroglo, ni opremljena s senzorjema za sončno obsevanje in UV v nastavitvah odkljukajte (ne označite) ti dve možnosti.
Avtor brezplačne aplikacije je Aleš Velušček. V aplikaciji lahko izbirate med več svetovnimi jeziki, kakor tudi Slovenščino. Na voljo je tudi Widget, za ozadje vašega mobilnega telefona.