Veter Od: 18-02-2018 23:00 Do: 19-02-2018 11:59 Opozorilo za: Veter Stopnja: Oranžna info button

Maksimalna hitrost vetra : od 100 do 120 km/h. Veter lomi veje in lahko podira posamezna drevesa, odkriva strehe. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo. Oviran je cestni, lahko tudi pomorski promet. Gibanje na prostem je zelo oteženo in nevarno. Morje je zmerno vzvalovano do vzvalovano (3-4). Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Ne vključujte se v promet, če ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih. Ostanite na kopnem. Spremljajte meteorološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.

Weather station for Cumulus za Android mobilne telefone

Weather station for Cumulus, je aplikacija za mobilne telefone z Android operacijskim sistemom. Aplikacijo, si prek Google play naložite na vaš telefon.
Za prikaz vremenskih podatkov, z vremenske postaje Okroglo, je potrebno v nastavitvah (URL settings) vpisati "http://www.okroglovreme.com/realtime.xml" (brez narekovajev). Ker vremenska postaja Okroglo, ni opremljena s senzorjema za sončno obsevanje in UV v nastavitvah odkljukajte (ne označite) ti dve možnosti.
Avtor brezplačne aplikacije je Aleš Velušček. V aplikaciji lahko izbirate med več svetovnimi jeziki, kakor tudi Slovenščino. Na voljo je tudi Widget, za ozadje vašega mobilnega telefona.