Nevihte Od: 20-07-2018 14:00 Do: 21:59 Opozorilo za: Nevihte Stopnja: Rumena info button

Možne so krajevne nevihte. Lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo.

Cumulus realtime gadget

day nightCumulus realtime gadget je Gadget - namizni pripomoček za Windows 7 in Windows Vista operacijska sistema. Za prikaz vremenskih podatkov z vremenske postaje Okroglo morate prenesti in inštalirati Cumulus realtime gadget. V nastavitvah (Options), nastavite Realtime.txt URL, kot prikazuje spodnja slika. Čas osvežitve podatkov (Update Interval) si nastavite po želji. Nastavitve potrdite s pritiskom na gumb "OK". Gadget je sedaj pripravljen za prikaz vremenskih podatkov z VP Okroglo.

gadgetoptions

Avtor brezplačne aplikacije Cumulus realtime gadget je Daniel Lintott.

Sunbird Widget

sunbird Yahoo! Widgets je aplikacija za Windows in Mac OS operacijska sistema. Za prikaz vremenskih podatkov z vremenske postaje Okroglo potrebujete aplikacijo Yahoo! Widgets, in dodatek Sunbird Widget.

Po uspešni inštalaciji programa Yahoo! Widget le-tega poženite. Nato odprite Sunbird Widget (Open Widget... in izberite Sunbird.widget). V nastavitvah, v zavihku Data URLs, nastavite Realtime data URL in Cumulus Extra data URL, kot prikazuje spodnja slika. Vse ostale nastavitve si lahko nastavite po želji. Na koncu shranite s pritiskom na gumb "Save". Widget je sedaj pripravljen za prikaz vremenskih podatkov z VP Okroglo.

sunbirdoptions